Kuka olen - esittelyä...
Olen valmistunut filosofian maisteriksi Åbo Akademista vuonna 1990 taide- ja kulttuuritutkimuksen opintosuunnalta. Opintoihini on kuulunut monipuolinen annos kulttuurialan tarjonnasta: kirjallisuuden tutkimusta, latinaa, filosofiaa ja kulttuurihistoriaa. Jatkoin opintojani TKK:n infokoulutuksessa. Koulutus antoi mielestäni oivan perustan tietopalvelutyölle, mitä olen kirjastossa enimmäkseen tehnytkin.
Koska kirjastoalalla lisäkoulutus ei ole koskaan pahaksi, olen käynyt TKK:n Dipolissa järjestetyn intensiivisen kouluttajakoulutuksen. Tekniikan tuntemus on kirjastoalalla nykyään tuiki tarpeellista. Sen vuoksi olen suorittanut PC-asiantuntijakoulutuksen ATK-instituutissa ja puoli vuotta kestäneen Mikron käyttäjätutkinnon. Tiedotusoppia ja markkinointiviestintää on myös opinnoissani mukana. Täydennän informaatiotutkimuksen opintojani Tampereen yliopistossa.
Olen työskennellyt monissa työpaikoissa. Opiskeluaikana tein erilaisia sihteerintehtäviä toimialapalveluiden kautta. Olen ollut mukana määräaikaisissa projektitöissä esimerkiksi Näkövammaisten keskusliiton ja kirjaston yhteisessä projektissa, missä pyrittiin luomaan näkövammaisille soveltuva terveystietopalvelu. Vantaan kaupunginkirjastossa olen työskennellyt informaatikkona, tietopalvelun osastonjohtajana ja aluekirjastonjohtajana Myyrmäen kirjastossa. Tietopalveluverkoston puheenjohtajana toimin monen vuoden ajan. Seudullisissa Millennium-työryhmissä olin mukana tietokantaryhmässä ja testasin Millennium-kirjastojärjestelmän uusien versioiden tiedonhakuominaisuuksia. Verkkotietopalveluiden koordinointitehtävät ja tietopalvelun kehitysvastuu kuuluivat tehtäviini Vantaan kaupunginkirjastossa. Kansalliskirjastossa tehtäväalueeni muodostui paikallisten sähköisten palveluiden ja verkkopalveluiden suunnittelusta ja kehittämisestä sekä informaatikkona työskentelystä Kansalliskirjaston tietopalvelussa.
AMKIT-konsortiossa työskentelytahti tuntuu kiivaalta - ainakin näin alkuvuodesta. Pääkonttorihanke on tärkeä koko ammattikorkeakoulukirjastosektorille. Yhteistyötä ja keinoja tavoitteiden saavuttamiseksi etsitään ja luodaan. Tutustuminen eri ammattikorkeakoulukirjastoihin ja niiden henkilökuntaan on erittäin tärkeää ja hyödyllistä. Tämän työn olemme yhdessä kollegani Ulla-Riitan kanssa aloittaneet Tampereelta ja aiomme jatkaa tutustumiskierrostamme. Koska tiukkatahtinen kokouksissa istuminen syö voimia, kuntosalilla kannattaa mielestäni käydä pari kertaa viikossa. Virkistäytymisohjelmaani olen ottanut myös kuntonyrkkeilyn. Sen myötä uskon vakaasti katu-uskottavuuteni lisääntyvän...
Tarja Takaranta AMKIT-konsortion kehittämispäällikkö
|