OMASTA PÄÄSTÄ

14.10.2015

Tässä lehdessä on taas paljon monipuolisia juttuja. Kyllä me olemme taitavia ja monenlaisia asioita osaavia kirjastoja ja niiden henkilöstöä. Sitä ei voi kuin taas kerran ihmetellä, että mistä tämä jatkuva innostus ja jakaminen kumpuaa.

Lutakon kirjaston tilajutussa on hieno esimerkki siitä, miten oppimisympäristöä kehitetään. Samaan aikaan on vielä RFID-projektikin toteutettu. Matkakertomuksia on Englannista, Kapkaupungista, Oslosta ja Valenciasta. Ilmaista kaukopalvelua on kehitetty Tampereella. Savoniassa omatoimistellaan. Theseuskin saa palstatilaa osana avointa tiedettä ja tutkimusta. Turussa on taidetta kirjastossa nähtävillä. Hämeessä tietopalvelu ottaa osaa simulointiin. Puhumattakaan kaikesta muusta osaamisesta ja kehittämisestä, joita kirjastoissamme tehdään päivittäin.

Kirjastonjohtajien neuvottelupäivillä puhuttiin paljon myös menneestä. Sirkku Blinnikan viimeinen työtehtävä Lahden suunnassa oli emännöidä päiviä ja Sirkun puheenvuorokin kertoi luopumisosaamisesta. Sitä kautta mielet olivat varmaan taipuvaisia katselemaan tehtyihin töihin ja muistelemaan yhteisiä matkoja, projekteja ja yhteistyökuvioita. Muisteltiin, että mitähän sille Kiiskisen Sepollekin kuuluu. Varmolan Tapiokin vilahti puheissa niin kuin moni muukin 1990-luvun puolivälin korkeakouluvaikuttaja, virkamies ja kehittäjä ministeriöstä ja monista kirjastoista ja korkeakouluista.

Voyager-projektista puhuttiin paljon, koska Vänttisen Katri oli paikalla. Kati kertoi, kuinka Voyagerin käyttöönottoaallot vain syntyivät, ketään ei pakotettu tai ylipuhuttu. Kukin kirjasto lähti matkaan siinä tahdissa, miten itselle tuntui sopivalta ja kuin taikaiskusta ryhmistä tuli samankokoiset. Sitä ennen oli allekirjoitettu ”Rooman sopimus” jossa rehtori perustivat konsortion hanketta varten. Se oli kuulotiedon mukaan kokouksen paras päätös yhä!

Muistelussa on se hyvä puoli, että huomaa, miten paljon on saatu aikaiseksi. Samalla huomaa myös miten moniin ja monipuolisiin ja ihaniin ihmisiin on työssään saanut tutustua. Voimaannuttavaa reflektointia!

Seuraavan lehden eli jouluKreodin dead line on 28.11.2015. Siihen odotamme taas innokkaasti ja uteliaana kirjoituksianne. Haluaisikohan joku kertoa onnistuneista Finna-kuvioistaan, tänä syksynähän moni on siirtynyt siinä tuotantoon?

 

Hanna-Riina Aho
päätoimittaja
Kreodi

 

 

 

Kommentit

Jätä kommentti